Töitä vuosien varrelta

 

Tässä muutamia töitäni vuosien varrelta

Alla olevat esimerkit kuvaavat vain muutamia veistoaiheitani. 30 vuoden aikana olen tehnyt lukuisia tilaustöitä. Teetä tilauksesta omasi.!


Karhuveistos kiven päälle

Tämä kuusipuusta hra Sandinille tehty ulkoveistos on noin 60 cm korkea, ja noin 110 cm pitkä.

Lorenzo Sandini: "Olin etsinyt taitavasti veistettyä karhua jonkun aika, kunnes sain nähdä Pertin tekemiä veistoksia hänen ateljeessaan. Sieltä löytyi aivan täydellinen karhunpentu, joka oli samalla leikkisä ja rauhallinen, utelias ja ujo, ja se tuijotti minua silmiin pelottomana. Sain pentua omakseni, ja pyysin Pertiltä isomman kävelevän karhun. Mitään vaatimuksia ei ollut, annoin taitelijalle vapaat kädet. Muutamassa kuukaudessa tuli aivan upea karhu, jonka mittasuhteet, asento, väri ja ilme ylittivät odotuksiani. Hyvin hoito-ohjeiden ansiosta karhut ovat komeilleet kotipihallamme ja kerännet kehuja jo vuosia."

"J'avais cherché un ours habilement sculpté depuis un certain temps déjà, quand j'ai eu l'occasion de voir les créations de Pertti dans son atelier. J'y ai trouvé un ourson parfait, espiègle mais calme, curieux et timide, qui me fixait du regard sans avoir peur. J'ai obtenu l'ourson, tout en demandant à Pertti un ours en marche plus grand. Je n'ai posé aucune exigeance et j'ai laissé à l'artiste toute sa liberté. Quleques mois plus tard mon ours était prêt. Ses dimensions, ses proportions, sa posture, sa couleur et surtout son expression ont dépassé mes attentes. Grâce aux excellentes instructions d'entretien, nos ours sont restés magnifiques dans notre cour et ont récolté des éloges depuis des années."   

Lintuja ja koira

Reino Kurki-Suonio, Tampere:  "Kaikki alkoi siitä, kun erämaamökkimme laiturirantaan jäi puunkaadossa aukko, johon aloin kaivata nimikyltiksi sopivaa kurkipatsasta. Arktos Ateljeen verkkosivuilta löytyikin hyvännäköinen kurkipari, jonka tilasin. Kun veistoksesta tuli upeampi ja vielä paremmin paikkaansa sopiva kuin olin osannut kuvitella, innostuin sijoittelemaan metsäiselle tontille muitakin veistoseläimiä. Kaikki huipentui, kun halusin antaa tavanomaisesta poikkeavan merkkipäivälahjan sukulaisellie, jolla on tryffelien etsinnässä kunnostautunut Toto-koira. Karhusen veistämästä Totosta tulikin niin lahjan saajaa kuin kaikkia muitakin ihastuttanut yllätys. Kaiken kaikkiaan on yhteyteni taiteilijaan ollut niin miellyttävää ja toiveeni
täyttävää, että näitä Arktosin sivuja katsellessani huomaan taas ajattelevani, että siellä mökillä on myös kelo, johon pieni karhu oikeastaan sopisi kiipeilemään …"


Karhuveistos tehtynä asiakkaan luona

Tämä puuveistos on tehty asiakkaan luona, pihapuun kantoon. Pienempi nalleveistos valmistui kaveriksi seuraavana vuonna.

Karhutoteemi

Tämä puuveistos on tehty yhdestä puusta. Korkeutta 5,2 metriä. Työ sijaitsee Tapion Tuvalla, Kalajoella.

Seitsemän veljestä hiidenkivellä

Työ on tehty koivun pintapuusta. Siinä on kaikkiaan viisi (5) osiota. Leveys n. 3,5 m.

Huilupojat

Reliefi tehty koivun pintapuuhun. Leveys 2,5 m.

Koiraveistos tilauksesta

Tämä ulkoveistos on tehty kuusipuusta. Mallina tilaajan oma koira.

Pienet puureliefit

Huuhkaja metsässä. Koko 30x55cm. Työ on mennyt Japaniin.

Pieniä reliefejä sarjasta Oksanreikä.

Yksityiskohta talttatyöstä  

Tämän tilauksesta valmistetun karhun pinnan viimeistelin taltoilla. Karhuveistos on 1,6 m korkea.

Talvi maalla

Tämä reliefi on tehty talttoja käyttäen. Pinta sävytetty vesipetsillä ja vesivärillä sekä suojattu lakalla. Työ on mennyt Japaniin.