Tutustu minuun

Tietoa minusta

Käytäntöni, kokemukseni ja arvoni

"Jokainen puu sisältää veistoksen. Minä vain vapautan sen esiin."

Olen Pertti Karhunen ja tehnyt puusta taidetta vuodesta 1989 lähtien. Jo pikkupoikana maalla minua kiinnosti piirtäminen ja puutyöt. Aikuisena kiinnostuin puuveistosta. Minulla oli onni saada puunveistotekniikkaan ja työvälineiden käyttöön liittyvää oppia Paavo Tiihoselta ja Niilo Lehikoiselta. Oma tyyli kehittyi vuosien varrella.

Veistäminen on kuljettanut minua pitkin maailmaa. Olen viettänyt kuukausia Keski-Euroopassa, lähinnä Sveitsissä ja Saksassa osallistuen kutsunäyttelyihin, pitäen veistonäytöksiä ja tehden tilaustöitä.

Suuri osa teoksistani ovat eläinaiheisia. Luonto on lähellä sydäntäni, samoin eläimet. Karhu on yleisin tekemistäni veistoksista. Ei kuitenkaan sukunimeni vuoksi. Karhu on suuri, voimakas, salaperäinen, harvoin nähty ja Suomen kansalliseläin. Ehkä siksi karhu on veistoksena niin haluttu. Karhuveistoksia onkin syntynyt käsistäni yli 1 000 kappaletta.

Puu on haastava, lämmin ja kaunis materiaali. Vaikka puu kaadetaan, se jatkaa eloaan. Eri puulajit ovat erilaisia työstää ja jokainen puu on yksilö. Siten jokainen veistoskin on yksilöllinen, ainutlaatuinen.

Näyttelyt: 

1993 Kalajoki, yksityisnäyttely

1994 Sveitsi, Wiedlisbach, kaksi yksityisnäyttelyä

1995 Seitsi, Wiedlisbach, yksityisnäyttely, Saksa, Valdheim, taidefestifaalit

1996 Saksa, Hamn, Innobau -97 -messut. 

1997 Australia, yksityisnäyttely. Sveitsi, kaksi yksityisnäyttelyä. Onkamo, Puun Sielu -näyttelyyn osallistuminen. Mikkeli, työnäytös kans.väliseen tv-dokumenttiin "Wood from the trees"

1999 Sveitsi, kaksi yksityisnäyttelyä

2000 Sveitsi, kolme yksityisnäyttelyä. Tanska, "Nordisk kultur i 1000 år" - pohjoismainen taiteilijoiden yhteisnäyttely. Mikkeli, GalleriAri, yhteisnäyttely

2002 Sveitsi kaksi yksityisnäyttelyä

2003 Ranska, "Foire du Mans" -kutsunäyttely

2019 Helsinki, Design Museo, veistoesitys ja näyttely

1993 - 2003 Juvan Puutaidenäyttelyyn osallistuminen

Ateljeeni sijaitsee Mikkelissä. Töitäni Arktos Ateljeesta on lähtenyt ympäri maailmaa USA:han, Japaniin, Australiaan ja ympäri Eurooppaa sekä tietenkin kotimaahan.