Tutustu minuun

Tietoa minusta

Käytäntöni, kokemukseni ja arvoni

"Jokainen puu sisältää veistoksen. Minä vain vapautan sen esiin."

Olen Pertti Karhunen ja tehnyt puusta taidetta vuodesta 1989 lähtien. Jo pikkupoikana maalla minua kiinnosti piirtäminen ja puutyöt. Aikuisena kiinnostuin puuveistosta. Minulla oli onni saada puunveistotekniikkaan ja työvälineiden käyttöön liittyvää oppia Paavo Tiihoselta ja Niilo Lehikoiselta. Oma tyyli kehittyi vuosien varrella.

Veistäminen on kuljettanut minua pitkin maailmaa. Olen viettänyt kuukausia Keski-Euroopassa, lähinnä Sveitsissä ja Saksassa osallistuen kutsunäyt-telyihin, pitäen veistonäytöksiä ja tehden tilaustöitä.

Suuri osa teoksistani on eläinaiheisia. Luonto on lähellä sydäntäni, samoin eläimet. Eläimet ovat rehellisiä, viattomia ja aikaansaavat meissä ihmisissä empatiaa, rauhallisuutta ja hyviä tunteita. Ne tuovat luonnon lähemmäs itseämme.

Karhu on yleisin tekemistäni veistoksista. Ei kuitenkaan sukunimeni vuoksi. Karhu on suuri, voimakas, salaperäinen, harvoin nähty ja Suomen kansalliseläin. Ehkä siksi karhu on veistoksena niin haluttu. Karhuveistoksia onkin syntynyt käsistäni yli 1 000 kappaletta.

Puu on haastava, lämmin ja kaunis materiaali. Vaikka puu kaadetaan, se jatkaa eloaan. Eri puulajit ovat erilaisia työstää ja jokainen puu on yksilö. Siten jokainen veistoskin on yksilöllinen, ainutlaatuinen.

Ateljeeni sijaitsee Mikkelissä. Töitäni Arktos Ateljeesta on lähtenyt ympäri maailmaa USA:han, Japaniin, Australiaan ja ympäri Eurooppaa sekä tietenkin kotimaahan.